Tara Kanti

Λίγα λόγια για την Tara Kanti

Η Λιλιάννα Ζουρμπάνου έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου, παιδαγωγική επάρκεια και άδεια διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας.
Έχει ολοκληρώσει μονοετή θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση στη Δραματοθεραπεία στο κέντρο Ψυχοθεραπείας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “Μυθία”. Έχει ασχοληθεί για χρόνια με την υποκριτική και το τραγούδι σε ομαδικά εργαστήρια και ατομικά μαθήματα (Θεατρικές ομάδες “Ανέμη” και “‘Αντωση”, Δραματική σχολή “Δήλος”, γυναικεία πολυφωνική χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού “Chόres” κα).
Από το 2017 ως και το 2022 εργάστηκε σε ελληνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις και διεθνείς οργανισμούς με πρόσφυγες και προσφύγισσες από πολλές διαφορετικές χώρες. Μεταξύ άλλων, σε αυτά τα πλαίσια υπήρξε εκπαιδευτικός στα Ελληνικά, τα Αγγλικά και τα Γερμανικά, υπεύθυνη πεδίου και ψυχολόγος/πρόσωπο αναφοράς.
Η ενασχόλησή της με τη yoga άρχισε στην Αθήνα το 2016.
Από το 2020 έχει ταξιδέψει δυο φορές στην Ινδία για μεγάλα διαστήματα. Στην πόλη Rishikesh στο Anand Prakash Yoga Ashram εκπαιδεύτηκε στη Hatha και την Kundalini yoga, έζησε, δίδαξε και εργάστηκε για πέντε μήνες. Έκτοτε καθοδηγεί την πρακτική σε διαφορετικούς χώρους στην Αθήνα.
Επιπλέον έχει εκπαιδευτεί στην ενεργειακή θεραπευτική πρακτική Light Language που έρχεται από την παράδοση των Mayan Curanderos του Μεξικό.

Από την εφηβεία της εξερευνά διαφορετικές μεθόδους ψυχοθεραπείας. Κάποιες από τις θεραπευτικές μεθόδους που έχει βιώσει ως θεραπευόμενη είναι η προσωποκεντρική θεραπεία, η συμβουλευτική, η συστημική αναπαράσταση και το zen coaching σε σειρά ετών με διαφορετικούς θεραπευτές και θεραπεύτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Καθώς το θεωρεί απαραίτητο στοιχείο για κάθε αξιόπιστη και ισορροπημένη θεραπεύτρια και θεραπευτή αντίστοιχα, συνεχίζει ακόμα να εργάζεται ψυχοθεραπευτικά σε προσωπικό επίπεδο ως θεραπευόμενη, ενώ βρίσκεται και σε επαγγελματική εποπτεία στην προσέγγιση της Gestalt ώστε να βελτιώνεται διαρκώς. Έχει συμμετάσχει για χρόνια σε κύκλους γυναικών, έχει βιώσει πρακτικές για τη θεραπεία της μήτρας, τη σύνδεση με το αίμα και τη θηλυκή ενέργεια, σαμάνικες τελετές, πρακτικές αποτοξίνωσης και νηστείας για τον καθαρισμό του εντέρου και του συκωτιού Shankaprakshalana και Panchakarma, τακτικά είναι σε επαφή με τη ρεφλεξολογία και το βελονισμό, έχει ασκηθεί στο διαλογισμό, ενώ έχει ακολουθήσει τις πρακτικές της νηστείας και της σιωπής. 

tara kanti at india

Αναγνωρίζει τη βάση της ψυχοθεραπείας και των ποικίλων κλασικών προσεγγίσεων ως απαραίτητη για την αυτοπαρατήρηση, την κατανόηση της προσωπικότητας, την ανάπτυξη και την εξέλιξη, ενώ παράλληλα δείχνει μεγάλο σεβασμό και αφοσίωση στις πρακτικές, τα τελετουργικά και τις φιλοσοφίες ζωής που έρχονται από τη Λατινική Αμερική και την Ασία. Προσλαμβάνοντας τον άνθρωπο ως όλον, παρατηρεί πόσο στενά συνδεδεμένο είναι το σώμα με ό,τι συμβαίνει στην ψυχή, το νου, τα συναισθήματα και το ενεργειακό πεδίο.

Από το Μάρτιο του 2023 προσφέρει τις πρακτικές στο δικό της πια χώρο, δημιουργώντας το έδαφος στο οποίο μπορεί να συνθέτει μεθόδους οι οποίες ονομάζονται άλλοτε “συμβατικές” και άλλοτε “εναλλακτικές”.
Ανάμεσα σε αυτές, ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες, συνεδρίες για Light Language Alignment, ομαδικές και ατομικές πρακτικές Yoga, Self-Massage & Yoga Nidra, Kirtan και πολλά ακόμα, ενώ συνεργάζεται με άτομα που προσφέρουν εργαστήρια για ενεργειακή θεραπεία και εξισορρόπηση, αυτοφροντίδα, επαφή με το σώμα και συνειδητότητα, και άλλα. Καθώς θεωρεί πως ο δρόμος προς τη θεραπεία και την εξισορρόπηση διαπερνάει εξίσου το σώμα, το νου, το ενεργειακό πεδίο-την αύρα, το συναίσθημα, την ψυχή-την ψυχολογία, σε κάθε θεραπευτικό πλαίσιο που δημιουργεί επιδιώκει να εργάζεται όχι μόνο με τη λεκτική επεξεργασία, αλλά και με τις αισθήσεις στο σώμα, τον ήχο της φωνής, το διαλογισμό, την ενεργειακή δόνηση, τους ιερούς ήχους διαφορετικών παραδόσεων, τα στοιχεία της φύσης και ό,τι άλλο φέρνει η ροή. Όραμά της είναι το γεφύρωμα ανάμεσα σε πρακτικές που έχουν τη ρίζα τους στο δυτικό κόσμο και αυτομάτως ίσως θεωρούνται πιο αξιόπιστες, με τις ιερές πρακτικές που έρχονται από αρχαίες παραδόσεις ξεχασμένων ή υποτιμημένων στους αιώνες λαών, οι οποίες είναι γεμάτες αγνή και ανεπεξέργαστη, από τη σύγχρονη ζωή, σοφία και γνώση.

 

Scroll to Top